Erika Awesome

Korthelg i Skuleskogen
Jag hade bestämt sedan länge att innan jag börjar på sommarjobbet skulle jag iväg till Skuleskogen med Holly igen. Jag fick lite panik då jag insåg att det inte var så länge kvar! Så torsdagkväll packade jag bilen redo och vi begav oss direkt då jag slutade på igår.
Vi kom fram strax efter kl19 och när jag hade fått upp tältet nere vid Kälsviken skyndade vi oss uppåt. Jag ville mysa i solnedgången på Slottedalsberget. Holly har ett dåligt ben, artros efter en operation, och mitt knä strulade lite också. Men vi tog oss dit upp!
Jag hade med mig mackor och vi slog oss ner för att ta en kvällsfika i solen.
Holly blev lite halt på toppen och jag försökte mig på att lyfta henne ner för de största hoppen, vilket var mindre populärt. Hon fick gå lös en del så att hon själv kunde välja väg utan att jag störde. Jag vet att man inte får ha hundar lös i nationalparker och jag brukar annars alltid ha henne i koppel, men just då hon visade att hon hade ont i benet fick hon vara lös och röra sig på sina egna villkor. 
Puckad som jag var så hade jag lämnat nästan allt vatten i bilen, och bilnyckeln i tältet.. Så vi fick gå hela vägen ner till stranden för att hämta nyckeln och sen fram och tillbaka till parkeringen för vattnet. 
Vi var riktigt trötta efter det båda två. Jag hade gärna suttit vid en eld ett tag men med tanke på alla skogsbränder och eldförbud så struntade jag i det och låg och läste i tältet ett tag istället. 
 Det var varmt och fuktigt när vi la oss, men det blev fort kallt. Jag drog upp sovsäcken och la den som ett täcke över oss båda för att försöka hålla Holly varm. 
Men hon var orolig av och till hela natten. Hon ville ut ur tältet men gjorde ingenting ute utan gick bara och sträckte på sig. Jag tänker att liggunderlaget var för hårt för att vara bekvämt och att hon fick ont när hon blev kall. Svårt att veta exakt, men vi var ut flera svängar under natten och då bestämde jag mig för att en natt fick räcka. Planen var egentligen att lämna tältet och fara iväg till en annan nationalpark idag och sedan sova där igen, men vi packade ihop allt efter en timmes morgonpromenad längs kusten. På den promenaden träffade vi en trevlig kvinna från Norrtälje som vi slog följe med en bit. Vi diskuterade vandring, utrustning och resor. Jag berättade om Nya Zeeland i höst och hon berättade om hennes turer genom USA. 
Det är sånt jag älskar med friluftsliv, att träffa nya människor med andra erfarenheter. Riktigt trevligt!
Trots att helgen inte blev som jag hade tänkt mig så var det riktigt mysigt. Att bara få åka iväg och ha lite kvalitetstid med min bästaste vän, helt priceless ♥