Erika Awesome

Bäver!
Jag har nu bott i min lägenhet i 2,5 år ungefär, och under hela den tiden har jag haft en speciell granne. Det bor nämligen en bäverfamilj i vattendraget nedanför mig! Jag har dock aldrig sett någon bäver. Inte en endaste gång. På bild, ja. Jag hade en kollega som alltid brukade se bävrarna när han var ute på kvällspromenad och han har visat massa bilder som han hade tagit med telefonen. 
Det här är de enda spåren jag har sett efter bävarna förut.
Men idag, just när jag hade kommit hem och landat, skickade en vän en bild på bävern och skrev att den var framme vid en av broarna vid mig. Så jag var ju som bara tvungen att slänga på mig kläder och springa dit ner med kameran! Det var riktigt fränt att se det här häftiga djuret på riktigt. Jag försökte komma närmare men jag sjönk ner i snön upp till rumpan, och då kan jag bara inte låta bli att skratta. Jag ville inte skrämma bort den så jag fick lov att hålla mig på bron efter det. Det var riktigt svårt att hitta rätt med fokuseringen då den gömde sig bakom grenar, men jag fick några bilder som är hyfsade i alla fall!
Det blev verkligen en trevlig stund med många samtal med förbipasserande människor. Jag fick veta att det finns två bävrar och var de har sitt bo, så jag ska nog försöka smyga mig dit när snön har börjat försvinna. Det kom också två äldre herrar med var sin systemkamera, den ena med ett zoomobjektiv för 63 000kr... Tänk om man hade såna pengar att lägga på sin hobby😅